Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Робоча зустріч з представниками Ратнівської райдержадміністрації

Дата: 20.02.2018 11:31
Кількість переглядів: 732

Забродівська сільська об’єднана територіальна громада утворена у травні минулого року, проте повною мірою набула своїх повноважень лише з початком нового бюджетного року. На сесії сільської ради, яка відбулася 22 грудня 2017 року затвердили бюджет на 2018 рік. На сьогоднішній день активно проходить процес формування Забродівської ОТГ як окремої адміністративної-територіальної одиниці, здійснюється передача комунального майна у власність громади, визначаються пріоритети соціально-економічного розвитку, налагоджуються міжбюджетні відносини із Ратнівським районом та іншими громадами, розподіляються обов’язки та повноваження.

7 лютого 2018 року Забродівську об’єднану територіальну громаду відвідала робоча група у складі керівників та спеціалістів структурних підрозділів Ратнівської райдержадміністрації.

В ході зустрічі обговорили ряд питань щодо подальшої співпраці в частині делегованих повноважень органів виконавчої влади.

Сільський голова Микола Калачук розповів про напрацювання  об’єднаної територіальної громади. Наразі сформована структура, у складі якої гуманітарний відділ, відділ фінансів та бухгалтерського обліку, відділ землевпорядкування, комунальної власності та екології. Зі слів голови структура формувалась по принципу «без зайвих» людей, тобто враховувалось навантаження на кожного працівника відповідно норм та не малось на меті «роздування» штатів. На сьогодні наявні вакантні посади юрисконсульта, техніка із системного адміністрування, існує потреба в посаді менеджера з проектної діяльності.

«Те бачення ОТГ, яке було на перших початках, зараз зовсім інше, це зумовлене і прогалинами в законодавстві, і реаліями, з якими прийшлось стикнутись.  Є ряд земельних питань, пов’язаних з формуванням генеральних планів та планів детального планування територій, ми прив’язані до схеми району, яка знаходиться зараз в розробці.

Розумію, що не прийняли усі програми, які хотів би бачити район. Ми детально вивчаємо питання кожної галузі, маємо резерв по коштах і поступово будемо приймати відповідні програми.

Є ряд проблем у гуманітарній сфері. Створений гуманітарний відділ охоплює чимало питань, а це освіта, культура, соціальна сфера», - вів мову Микола Михайлович.

Конструктивну розмову продовжили представники структурних підрозділів райдержадміністрації: начальник управління фінансів Людмила Ковч, начальник відділу агропромислового розвитку Павло Ковч, начальник служби у справах дітей Сергій Ковч, начальник управління соціального захисту населення Микола Бебес, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик, головний спеціаліст з питань цивільного захисту Сергій Бойко, головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Тетяна Данилюк, завідувач сектору містобудування та  архітектури Іван Шнит, завідувач архівного сектору Наталія Головій, начальник Ратнівського  бюро правової допомоги Михайло Михалевич.

Члени робочої групи обговорили питання співфінансування закладів спільної комунальної власності, участі у районних освітніх та спортивних заходах, утримання місцевих пожежних команд, прийняття сільськогосподарських програм, архівування справ ОТГ, надання правової допомоги первинного та вторинного рівнів.

Підняли  ряд соціальних питань, зокрема введення у штат соціального працівника, прийом документів для отримання соціальних допомог і виплат від населення, реалізацію соціальних всеукраїнських та регіональних програм, організацію роботи із різними категоріями дітей та сімей. 

По закінченню зустрічі голова Забродівської громади Микола Калачук запевнив усіх у готовності до співпраці з відділами та структурними підрозділами райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора