Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Поетичні читання "Ну що б здавалося, слова"

Дата: 21.03.2018 12:11
Кількість переглядів: 747

Фото без описуЗ нагоди Всесвітнього дня поезії, 21 березня  2018 року в сільській  бібліотеці  с. Заброди  працівниками культури  проведено літературне свято  «Ну що б здавалося, слова».  Саме учні, вчителі  місцевої школи та всі ті, хто цінує поезію, котрі віршують,  зібралися на цей захід

Бібліотекар, Марія Іванівна Савчук,    привітала присутніх зі святом поезії, і ще раз наголосила,  що поезія -  це, насамперед, високий лет душі, вміння побачити прекрасне в буденному.   На святі звучали пісні «Пісня про Кобзаря», у виконані учениці 11 класу  Вікторії Сидорук, «Україна -вишиванка», у виконані вчителя музичного мистецтва Тетяни Миронюк, «Молитва»  у виконанні  учня 11 класу Андрія Юхимука.

Майстерно прочитала поезії  Валерія Козка «Конвалія» Леся Українка, Олександр  Михалевич «До Основ'яненка».

Свої  власні  творіння продекламували: Аліна Коробка «До Тараса», «Сучасне покоління»,   ніхто не стримав сліз коли читала вірш,  який присвячений пам'яті Іринці Ліхван,  Оксана Борзовець» Наш Тарас», Олена Котюх «Війна та наші воїни», Андрій Юхимук «Україна», Людмила Володимирівна Голуб «Що таке щастя?». Всі поезії  написані від душі, сповнені  ніжної задушевності , щирої любові до рідної землі. Літературний хист школярів  вразив всіх присутніх.

Свої улюблені  поезії прочитали спеціалісти гуманітарного відділу, зокрема Шмиговська С. А. «Життя іде і все без коректур»(Ліна Костенко), Сидорук Л. С. «Пісня про матір» ( Борис Олійник). Ведуча свята Людмила Жовнерук наголосила, щоб читали, любили та писали поезію, адже сьогодні як ніколи важливо, щоб ви любили і розуміли красу слова, красу своєї рідної мови.

Начальник гуманітарного відділу  Олександр Федорович  Денисюк, подякував  за незабутнє свято та побажав  творчої наснаги юним літераторам,  добра, здоров'я міцного, щастя без ліку. На кінець заходу прозвучала пісня «А я бажаю Вам добра» у виконані Тетяни Миронюк. Свято  поезії дійсно вдалося і стало  незабутнім. Присутні погодилися з тим, що і поезія може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини,  поезія безперечно потрібна нам у житті, потрібна як чисте повітря, як сонце, як їжа і вода, як спілкування.  Поезія – це одна із тих небагатьох речей,  які здатні змінювати світ на краще.                    

Тетяна Шмиговська,

завідуюча Будинком культури с. Заброди



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора