Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Засідання п'ятої сесії Забродівської сільської ради сьомого скликання

Дата: 02.05.2018 12:56
Кількість переглядів: 935

Фото без опису

   25 квітня відбулась позачергова сесія Забродівської сільської ради.

   На засідання було запрошено представників ДП «Ратнівське лісомисливське господарство», так як депутатів Забродівської сільської ради хвилювало питання збільшення об’ємів рубок в лісах громади та руйнування доріг спецтехнікою лісових підприємств.

   Заслухали директора ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Мельника Миколу Івановича, який дав відповідь на запитання стосовно вище зазначених проблем.

   Щодо збільшення об’ємів рубок основною причиною Микола Іванович назвав зараження хвойних дерев верхівковим короїдом. Цей шкідник з’явився в лісах у зв’язку зі змінами клімату. Потепління викликало зниження рівня грунтових вод, а через нестачу води сосна не може виробляти достатню кількість смоли, яка є природнім захистом дерева від шкідників та механічних пошкоджень.

   Депутати зауважили, що вирубується не лише сосна, а й вільха та інші листяні породи дерева, яких верхівковий короїд не пошкоджує. Причиною цього, – пояснив директор підприємства, – є досягнення віку стиглості деревини і якщо не проводити її вирубку зараз, вона почне втрачати свої ділові якості. Тому вирубування здорової деревини та її реалізація населенню та деревообробним підприємствам є необхідністю і власне одним з основних напрямків господарської діяльності підприємства.

   Щодо заліснення розроблених ділянок, лісівники запевнили, що всі вирубані площі засаджуються новими деревами.

   Найбільш жваво обговорювалося питання руйнування доріг транспортними засобами, які вивозять деревину. Депутати висловили невдоволення, що в результаті інтенсивного руху спецтранспорту лісові та польові дороги приходять в повну непридатність для подальшого використання. Микола Іванович заслухав претензію та запевнив у готовності до співпраці в плані відновлення зруйнованих доріг. Лісівники з депутатами дійшли згоди, що у випадку виявлення зруйнованих доріг, на підставі письмового депутатського звернення, керівництво ДП «Ратнівське ЛМГ» невідкладно вживатиме заходів стосовно відновлення їх початкового стану.

   Також директор лісгоспу закликав до співпраці в плані інформування керівництва підприємства у випадку виявлення крадіжок лісу, незаліснених площ після розробки ділянок, зруйнованих лісових та польових доріг спецтехнікою з метою оперативного вирішення даних проблем.

   На завершення Микола Іванович пообіцяв допомогти в озелененні територій шкіл, дитячих садочків, будинків культури, пам’ятників за умови надання проекту ландшафтного дизайну, а також у забезпеченні дровами жителів Забродівської ОТГ, які опинилися в складних життєвих обставинах.

   Після доповіді головного лісівника району розпочалось засідання п'ятої сесії Забродівської сільської ради сьомого скликання.

   Першим питанням розглянуто внесення змін до рішення сільської ради від 22.12.2017 року № 3/5 «Про сільський бюджет на 2018 рік», про що проінформував начальник відділу фінансів та бухгалтерського обліку Повх Андрій Володимирович

   Наступним важливим питанням розглянули напрямки використання коштів державної субвенції на розвиток інфраструктури. Для Забродівської ОТГ сума трансферту на 2018 рік складає 3929,8 тис. грн. Після обговорення можливих напрямків використання депутати визначилися з пріоритетними для громади потребами.

   Найбільшу частку коштів – 2824,8 тис. грн. - вирішили спрямувати на придбання автогрейдера. Така інвестиція, на думку депутатів, матиме найбільший соціально-економічний ефект для громади. Не секрет, що в більшості сіл стан грунтових доріг є вкрай незадовільний, а у весняний період практично всі сільські дороги стають абсолютно непроїзними. Крім того, піщано-гравійні дороги районного значення на відрізку Якушів-Окачеве, а також Зоряне-Адамівка перебувають в такому стані, що часто автобуси відмовляються їздити за цими маршрутами, а служби які зобов’язані підтримувати належний стан доріг не виконують своїх обов’язків повною мірою. Саме наявність власного автогрейдера допоможе вирішити проблеми з аварійними дорогами та запобігти транспортному колапсу взимку під час сильних снігопадів.

   На капітальний ремонт приміщення Забродівської сільської ради спрямовано 630 тис. грн. При цьому планується провести заміну газових конвекторів на твердопаливний котел, а також замінити старі вікна на енергозберігаючі, що в майбутньому дасть можливість зекономити значну суму коштів, так як тарифи на газопостачання постійно зростають.

   На співфінансування капітального ремонту дитячого садка в с. Річиця направлено 475 тис. грн. Кошторисна вартість даного проекту складає 4750 тис. грн. 90% з яких – кошти Державного фонду регіонального розвитку та 10% - кошти сільського бюджету.

   В продовження питання придбання автогрейдера наступним розглянули створення та затвердження статуту комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство Забродівської сільської ради».

   На засіданні сесії сільської ради також розглянули наступні питання:

  • Про підтримку ініціювання створення Асоціації об’єднаних територіальних громад.
  • Про встановлення  розміру  кошторисної заробітної плати на 2018 рік, який враховується  при визначенні  вартості  будівництва об’єктів , які споруджуються за рахунок коштів місцевого бюджету.
  • Про покладання обов’язків інспектора з праці.
  • Про списання  приміщення  старої школи в с. Видраниця  по вул.. Центральна, 19.
  • Про затвердження  проектів землеустрою щодо відведення  земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.
  • Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.
  • Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 49 років для будівництва, обслуговування та експлуатації  Річицької  виробничої дільниці.
  • Про затвердження технічних документацій  щодо  встановлення  меж земельних ділянок в  натурі ( на  місцевості).
  • Про  надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.
  • Про погодження Головному управлінню Держгеокадастру у Волинській області здійснення розпорядження земельними ділянками .
  • Про  надання дозволу на виготовлення  технічних документацій по встановленню меж земельних ділянок в натурі (на місцевості).
  •  Про припинення права користування земельними ділянками.
  • Про затвердження протоколу засідання постійної комісії з питань земельних відносин.
  • Про розгляд заяв.
  • Різні питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора