Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Пенсійний фонд забезпечить виконання рішення Кабінету Міністрів України щодо виплати пенсіонерам субсидії готівкою

Дата: 27.02.2019 16:23
Кількість переглядів: 612

Фото без описуПенсійний фонд забезпечить виконання рішення Кабінету Міністрів України щодо виплати пенсіонерам субсидії готівкою

  Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 визначено, що  виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюватиметься:

  •   особам,які одержують пенсії, - через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”;
  • особам, які не одержують пенсії, - через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки,відкриті в АТ «Ощадбанк»

  Такий механізм виплати передбачений для субсидій, розміри яких визначено органами соціального захисту населення із жовтня минулого року, та проводитиметься починаючи з березня цього року одночасно із виплатою пенсій.

  Суть цього механізму полягає в тому,що домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і зможе самостійно розраховуватись за спожиті послуги,а зекономлені кошти використати на власний розсуд.

   Отже,всі, кому субсидію призначено з 2018 року,отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно у квітні надійдуть кошти для розрахунку за послуги, спожиті в березні, у травні – за квітневу комуналку.

Зазначимо, що виплатний період пенсій триває з 4 по 25 число місяця.

Також звертаємо увагу одержувачів пенсій, що для отримання субсидій додатково надавати будь-які документи до органів Пенсійного фонду не потрібно.

 

Головний спеціаліст – юрисконсульт

юридичного сектору Старовижівського

об’єднаного управління Пенсійного фонду

 України Волинської області   

Юрій Горщарук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора