Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Обговорили реалізацію проектів Волинського ОЦЗ "Територія майстерності" та "Успішна громада"

Дата: 29.11.2019 14:41
Кількість переглядів: 654

Фото без опису   Активне обговорення позитивних результатів реалізації проектів Волинського обласного центру зайнятості  «Територія майстерності» та «Успішна громада» відбулося під час підсумкового заняття у Ратнівській районній філії ВОЦЗ 28 листопада.

   Участь у заході взяли консультанти-практики, ментори, соціальні партнери, роботодавці, власники особистих селянських господарств, активні учасники з числа безробітних.

   Протягом року у  рамках проектів відбулося понад 40 заходів на різноманітну тематику, учасниками яких стали майже 400 осіб: 1- створення сімейних молочних ферм; 2-виробництво сирів;3-особливості вирощування овочів у теплицях та відкритому грунті; 4-ягідництво (малина, лохина); 5-вирощування фундуку; 6-виноградництво; 7-квітникарство; 8-садівництво; 9-виготовлення бесідок та альтанок та інші.

   Підвищення професійних компетенцій сільських жителів, сприяння розвитку підприємництва в аграрному секторі, у сфері послуг, популяризація та розвиток сфери туризму, професійна орієнтація учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, співпраця з роботодавцями у напрямку вивчення потреби в кадрах, можливості для само- зайнятості мешканців громад стали відкритою сторінкою у реалізації освітніх проектів.

   Про набутий досвід по вирощуванню малини та лохини в рамках агропроекту «Територія майстерності»  мала нагоду розповісти клієнтка служби зайнятості, яка започаткувала власну справу,  жителька с. Язавні Надія Василівна Штик. Цікаво було почути  і побачити династичне захоплення з вирощування винограду Шумейків Руслана Валерійович та Валерія Васильовича.

    Начальник відділу земельних питань, економіки, сільського господарства Управління економіки та регіонального розвитку Павло Олексійович Ковч підсумував стан аграрного ринку у регіоні за 10 місяців. З нагоди Дня працівника сільського господарства, що відзначали  в листопаді, з ініціативи Управління економіки та регіонального розвитку нагороджено Почесною грамотою за вагомий внесок  у розвиток сільського господарства приватного  підприємця по  вирощуванню лохини, малини,  садових дерев, декоративних кущів, квітів, неодноразового ментора заходів у рамках агропроекту, мешканця с. Прохід  Андрія Мартинюка.

   Заступник директора –начальник відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії Волинського ОЦЗ оголосив подяку провідному фахівцю відділу фітосанітарних процедур ДУ «Волинська фіто санітарна інспекція» Сергію Федосійовичу Левківському за тісну співпрацю та  активну участь у реалізації проектів «Територія майстерності» та «Успішна громада».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора