Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Фестиваль колядок у Забродівській ОТГ

Дата: 16.01.2020 19:10
Кількість переглядів: 670

Фото без опису15 січня в Будинку культури с.Заброди відбувся щорічний фестиваль колядок та щедрівок "Ясна зоря засвітила."

Розпочала фестиваль Людмила Жовнерук, яка наголосила, що Різдво Христове - одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїтістю народних обрядів та звичаїв.

Колядування та щедрування - це чудова традиція,що бере свій початок ще з дохристиянських часів і зберіглася донині.

Ведуча запросила господаря Забродівської ОТГ, Миколу Калачука до вітального слова, який побажав миру, добра, благополуччя в родинах та дозволив колядувати, щедрувати .

У фестивалі взяли участь колективи Будинків культури та сільських клубів Забродівської об'єднаної територіальної громади, які зачарували глядачів своїми піснеспівами, дзвінкими голосами.

Урочисто, піднесено, велично, натхнено лунали колядки та щедрівки по черзі від учасників фестивалю. Гучними оплесками, радісними посмішками зустрічали та проводжали глядачі всі колективи від найменших - діточок до найстарших. У складі колективу Замшанівського Будинку культури колядував настоятель місцевого храму отець Василій.

Микола Калачук подякував за подарований чудовий настрій, за те, що ми зберігаємо народні традиції та звичаї українського народу, долучаємо до колядування та щедрування дітей, передаючи їм у спадок культурні надбання нашого народу та вручив подяки Забродівської сільської ради.

За традицією завершився фестиваль спільним виконанням учасників та глядачів колядки "Добрий вечір тобі, пане господарю".

 

 

Людмила Сидорук,

провідний спеціаліст  гуманітарного відділу



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора