Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Допомога по безробіттю: умови отримання та строки виплати

Дата: 31.01.2020 15:55
Кількість переглядів: 665

Фото без описуЯкі статті звільнення з останнього місця роботи впливають на тривалість та розмір виплати допомоги по безробіттю?

Відповідно до частини 3,4 статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (Далі - Закон) допомога по безробіттю виплачується з 8 дня після реєстрації застрахованої особи в установленому порядку в державній службі зайнятості. Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю для застрахованих осіб не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років.

Відповідно до пунктів 1 та 2 частини п’ятої статті 31 Закону тривалість виплати допомоги по безробіттю скорочується на строк до 90 календарних днів у разі звільнення з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин або за угодою сторін (на 90 календарних днів), а також звільненим з останнього місця роботи з підстав, передбачених пунктами 3, 4, 7, 8 статті 40, статтями 41 і 45 Кодексу законів про працю України.

Окрім того, відповідно до частини 2 статті 22 Закону, особи звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених статтею 37пунктами 347 і 8 статті 40статтями 41 і 45 Кодексу законів про працю України, а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами, мають право на допомогу по безробіттю лише у мінімальному розмірі який встановлюється правлінням Фонду (на даний час 610 грн.).

За більш детальною інформацією звертайтесь до провідного юрисконсульта Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості О. Дударчука, або за номером телефону: 0 (3366) 2-27-53.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора