Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Звернення сільського голови Миколи Калачука щодо поширення вірусу COVID-19

Дата: 21.04.2020 16:01
Кількість переглядів: 3004

Фото без опису   Офіційно! В Ратнівському районі підтверджено перший випадок коронавірусу COVID-19. Про це було повідомлено на фейсбук-сторінці КНП «Ратнівська ЦРЛ».

   Шановні жителі Забродівської ОТГ, закликаю всіх до посиленого дотримання протиепідемічних заходів та індивідуальної відповідальності. Звичайно, виявлення вірусу в Ратнівському районі створює додаткову соціальну напругу, але зрозумійте, хвороба вже давно не має кордонів, вона не тримається меж областей, районів, громад чи населених пунктів. В сучасних умовах глобалізації вірус може принести одна людина на необмежені відстані. Коронавірус не здатний переміщуватись повітрям на великі відстані, але передається повітряно-крапельним або контактним шляхом від людини до людини. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що безпечною є відстань мінімум 1,5 метри, а також запобігання безпосередніх контактів з людьми та контактними поверхнями. Звичайно, справедливо зауважити, що протиепідемічні заходи не можуть повністю убезпечити від інфікування вірусом, але вони дадуть нам виграти час щоби запобігти масовому зараженню. Адже наша система охорони здоров’я та фінансові можливості громади не здатні повноцінно протистояти епідемії у разі масового її поширення.

   На сьогодні в соціальних мережах поширюється дуже багато інформації щодо коронавірусу COVID-19, часто звучать заклики до ігнорування карантину, наводяться припущення щодо штучно створеної пандемії, порушення конституційних прав людини, існує маса неперевірених засобів профілактики та лікування від коронавірусу. Прошу вас критично відноситись до інформації, яка поширюється від неперевірених джерел. Закликаю, довіряйте інформації лише спеціалізованим та авторитетним інформаційним ресурсам!

   Ці всі заходи запроваджені для збереження нашого з вами здоров’я та життя.

   Бережіть себе та своїх близьких!

   З надією на порозуміння,

   Сільський голова Микола Калачук


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора