Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

ЗРОБИ КРОК

Дата: 27.11.2023 12:35
Кількість переглядів: 90

За ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за сприяння першої леді України, у співпраці з Фондом Народонаселення ООН в Україні, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» імплементується кампанія «Зроби крок. Чуйність перемагає насильство».

Акція говорить про прості та посильні дії, що здатні розв'язати велику проблему домашнього насильства та підтримати людей, які могли постраждати.

Тож якщо ви зіштовхнулися або стали безпосереднім свідком насильства, – телефонуйте у поліцію за номером 102.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:

  • 15-47 – (Державна установа «Урядовий контактний центр») – цілодобова та безкоштовна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;
  • 0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 (Громадська організація «Ла Страда Україна») гаряча лінія з запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;
  • 0 800 213 103 – контактний Центр системи безоплатної правової допомоги.

Також ви можете зателефонувати до місцевої територіальної громади або державної адміністрації, де фахівці зможуть проконсультувати та повідомити, куди звернутися за допомогою, нададуть інформацію про наявність спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі у районі та області.

050 670 99 54 – гаряча лінія Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

0332 778 204 – департамент соціальної та ветеранської політики Волинської обласної державної адміністрації.

03352 59 502 – управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації.

03366 21 731 - управління соціальної та ветеранської політики Ковельської районної державної адміністрації відділення №2(смт Ратне).

Навіть найменші дії допомагають!

#зроби_крок


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора