Забродівська громада

Волинська область, Ковельський район

Рішення № 21/12 "Про користування земельними ділянками комунальної власності під об’єктами нежитлової нерухомості, що перебувають у власності"

Дата: 15.03.2024 14:35
Кількість переглядів: 57

Рішення №21/12

 

13 березня  2024 року                         Заброди                                      № 21/12

Про користування земельними ділянками

комунальної власності під об’єктами

нежитлової нерухомості, що перебувають

у власності        

 

Відповідно до  ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись статтями 12, 122 Земельного кодексу України, Законів України «Про оренду землі» сільська рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

 

    1. Встановити для власників об’єктів нежитлової нерухомості, розташованих на земельних ділянках комунальної власності Забродівської сільської ради, строки для оформлення права користування такими земельними ділянками (оренда, інше) протягом одного року (365 календарних днів) від дати набуття права власності на об’єкт нерухомого майна.

         1.1. Вказаний строк в один рік (365 календарних днів) від дати набуття права власності на об’єкт нежитлової нерухомості зазначати в рішеннях сільської ради, що стосуються надання дозволів на виготовлення документації із землеустрою на вказані земельні ділянки щодо передачі їх в користування (оренда, інше), та затвердження (погодження) такої документації.

      2. Встановити, що при оформленні власником об’єкта нежитлової нерухомості земельної ділянки комунальної власності під таким об’єктом, в користування або викупу у власність на умовах договору (оренда, купівля-продаж, інше) з порушенням строків, передбачених п.1 цього рішення, власник такого об’єкту сплачує за весь період користування земельною ділянкою понад встановлений п.1 цього рішення строк, трикратну вартість річної орендної плати, розраховану пропорційно за весь період понад встановлені строки, виходячи з розміру орендної плати на момент укладання договору.

         2.1. За наявності умов, передбачених п.1 цього рішення, при укладанні відповідного договору його істотною умовою є сплата платежів, передбачених п.2 цього рішення.

         2.2. За відсутності істотної умови, передбаченої пп. 2.1. цього рішення, у відповідному договорі, такий договір вважається нікчемним з моменту його укладання.

         3. Строк, передбачений п.1 цього рішення продовжується на кількість днів, починаючи від дня реєстрації відповідної заяви, поданої власником нежитлової нерухомості до Забродівської сільської ради, до дня наступного за днем прийняття позитивного рішення сільською радою.

         4. Під датою набуття права власності на об’єкт нежитлової нерухомості в цьому рішенні розуміється момент усвідомленого набуття у власність такого об’єкту з реєстрацією або без реєстрації права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

          5. Встановити, що при зміні власника об’єкта нежитлової нерухомості, зобов’язання щодо оформлення права користування земельною ділянкою комунальної власності, передбачені цим рішенням, переходять до нового власника об’єкта нежитлової нерухомості.

           6. Відлік строків, передбачених цим рішенням, починається з 01 січня 2024 року.

         7. Забродівському сільському голові Миколі Калачуку забезпечити оприлюднення цього рішення на веб-сайті Забродівської сільської ради та розміщення на дошках оголошень в усіх населених пунктах громади.

        

           8. Контроль за виконанням пп. 1.1, 2.1. покласти на начальника відділу землевпорядкування, комунальної власності та екології Миколу Чернуху, в решті частини рішення – на постійну комісію з питань комунального майна, земельних відносин, екології та природних ресурсів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора